Konferencja „Projektowanie innowacji w kierunku zrównoważonej przyszłości”

Zaproszenie na siedemnastą międzynarodową konferencję z cyklu Innowacyjność i kreatywność w gospodarce pod tytułem Projektowanie innowacji w kierunku zrównoważonej przyszłości


Zapraszamy na 17. edycję Międzynarodowej Konferencji z cyklu „Innowacyjność i kreatywność w gospodarce”.

13 czerwca 2024 r., Sala Notowań w siedzibie Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie, ul. Książęca 4

Globalne wyzwania stojące przed nami i naszymi pokoleniami, tworzą przestrzeń do dyskusji o innowacyjnych produktach i usługach przyszłości. Zrównoważony rozwój w obszarze gospodarczym, społecznym i środowiskowym, to dzisiaj ogromne wyzwanie, ale osiągalne także dzięki gruntownie przemyślanym kierunkom rozwoju firm. To także przestrzeń dla zintegrowanych działań oraz interdyscyplinarnej współpracy zespołów projektowo-badawczych, które dają szansę na wprowadzanie na rynek przełomowych rozwiązań. Z kolei ochrona tych rozwiązań prawem własności przemysłowej przyczynia się do ich sukcesu nie tylko w obszarze osiągania celów zrównoważonego rozwoju, lecz także korzyści rynkowych indywidualnych przedsiębiorców. Chcemy więc, zaprosić Państwa do wysłuchania debaty, w której zaproszeni goście – doświadczeni przedsiębiorcy, projektanci, akademicy, przedstawiciele instytucji otoczenia biznesu oraz eksperci ds. własności intelektualnej z Polski i zagranicy poruszą następujące tematy:

  • ZRÓWNOWAŻONE MODELE ROZWOJU W BIZNESIE
  • SYMBIOZA PRZEMYSŁOWA - JEJ ROLA W TRANSFORMACJI PRZEMYSŁÓW KREATYWNYCH DO GOSPODARKI OBIEGU ZAMKNIĘTEGO
  • CYRKULARNOŚĆ W ŚWIETLE EUROPEJSKICH REGULACJI - WYZWANIA I SZANSE DLA PRZEDSIĘBIORCÓW
  • RECYKLING JUTRA I ROLA PROJEKTANTÓW W TYM PROCESIE
  • ODBIERZ, PRZETWÓRZ, WDRÓŻ I POWTÓRZ - INNOWACJE PROJEKTOWE Z ODPADÓW
  • BIOGOSPODARKA Z MISJĄ BY „ODPAKOWAĆ” ŚWIAT
  • PROJEKTANCI WZORNICTWA Z MISJĄ POPRAWIANIA ŚWIATA - „WORLD BETTERING”
  • DĄŻENIE BRANŻY MEBLARSKIEJ I WYPOSAŻENIA WNĘTRZ W KIERUNKU ZRÓWNOWAŻONEJ PRZYSZŁOŚCI
  • THE FOOD REVOLUTION - POLSKIE FIRMY Z SEKTORA FOODTECH REDUKUJĄCE EMISJĘ ŚLADU WĘGLOWEGO
  • MŁODZI DLA LEPSZEGO JUTRA

Konferencja organizowana jest przez Urząd Patentowy Rzeczypospolitej Polskiej przy współudziale Światowej Organizacji Własności Intelektualnej oraz Urzędu Unii Europejskiej ds. Własności Intelektualnej.

Zapraszamy Państwa do osobistego udziału w konferencji, co daje możliwość kuluarowych spotkań i nawiązania wielu kontaktów branżowych oraz do oglądania transmisji online z tego wydarzenia na kanale YouTube UPRP oraz FB UPRP.

Program do pobrania

Programme to download

Prowadząca konferencję

Justyna Dżbik-Kluge

Uczestnicy konferencji

Edyta Demby-Siwek

Daren Tang

João Negrão

Piotr Zabadała

Julio Raffo

Julia Patorska

Louis Meunier

Dorota Balewicz

Olga Czerwińska

Katarzyna Śliwa

Agnieszka Sznyk

Klaudia Wierzbicka-Szczudło

Nathan Wajsman

Paulina Grabowska

Jadwiga Husarska-Sobina

Maciej Konopka

Ewa Polkowska

Mikołaj Wierszyłłowski

Nela Nykowska

Monika Borowiecka

Krzysztof Czaplicki

Michał Mądry

Michał Kruszyński

Adrian Migoń

 
login